Sara Thuresson


Sara Thuresson är född 1981. Redan när hon var liten tog musiken en stor plats i hennes liv. Sara sjöng och spelade piano och skrev texter och melodier. Hon var åtta år gammal när första sången kom till. Den hette "Vad gör man åt krig och saker". Fortfarande kretsar hennes textförfattande mycket runt hur tillvaron ser ut och vad vi själva kan göra för att förändra den.

Efter studier i arrangering och komposition på Musikhögskolan i Piteå har Sara gått från att skriva musik till andra till att skriva för sig själv. Idag älskar hon att vara på en scen och få möta publiken, och hon älskar arbetet i studion och stunderna tillsammans med sina musiker.

Sara invigde Piteå konserthus 2007 och har gjort många turnéer på anstalter runt om i Sverige. Under 2010 spelade hon på ett tiotal festivaler, bland annat Trästockfestivalen och på Skansen i samband med Pride. 2009 organiserade hon och fina vänner en välgörenhetskonsert på Babel i Malmö till förmån för kvinnojouren. Hösten 2010 signarades hon till göteborgsbaserade Zebra Art Records och släppte våren 2011 sitt debutalbum Jag säger nu.

http://www.sarathuresson.se/bio/
http://www.sarathuresson.se/media/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0